טקסי אבלות
"וְיָשֹׁב הֶעָפָר עַל-הָאָרֶץ כְּשֶׁהָיָה וְהָרוּחַ תָּשׁוּב אֶל-הָאֱלֹהִים אֲשֶׁר נְתָנָהּ" (קהלת יב')
טקס הלוויה היהודי משתנה במנהגיו מעדה לעדה וממקום למקום.
על פי המסורת משולבים בו מנהגי קריעת הבגד של האבלים ואמירת הקדיש, הספדים ואמירת פסוקי תהילים, תפילת אל מלא רחמים, צידוק הדין ובקשת מחילה מהנפטר/ת. אפשר לשלב בהלוויה מנהגים נוספים כגון שירה של שיר פרידה או רגע של דומיה לזכר הנפטר/ת וכן כל בקשה אחרת לשביעות רצונה של המשפחה או של הנפטר/ת.
המוות הנו חלק ממעגל החיים, וטקסי הלוויה, יום השלושים ויום השנה, כמו גם ימי הזיכרון אחת לשנה, הנם רגעים אשר בהם עם כל הכאב שבפרידה מאדם יקר ואהוב, מתגלים לעתים דווקא החיים ומשמועתם בכל עוצמתם והדרם.
לכולנו הזכות והחובה להיפרד מיקירנו ולזכור אותם באופן המכבד את החיים ואת המתים.
חשוב לדעת כי גם נשים וגם גברים יכולים לשאת דברי הספד ואף לומר את תפילת הקדיש לזכר קרוביהם.
אודות טקסי אבלות
השבעה, גילוי מצבה ביום השלושים, יום השנה וימי זיכרון
תהליך הפרידה מהחיים על פי המסורת היהודית נע על ציר זמן החל מיום הפטירה והלאה. לאחר הלוויה והשבעה, נהוג להתכנס שוב סביב הקבר לטקס גילוי מצבה במלאת שלושים יום לפטירה.
על פי רוב מדובר בטקס אינטימי סביב הקבר, אבן דרך נוספת בתהליך הפרידה וההשלמה עם פטירתו של אדם אהוב על ידי חברי משפחה וחברים קרובים.
בטקס גילוי המצבה, כמו גם ביום השנה לפטירה ובימי הזיכרון בכל שנה ושנה, ניתן לערוך טקס המשלב מרכיבים מסורתיים כגון אמירת פסוקי תהלים, אמירת קדיש ותפילת אל מלא רחמים עם היבטים טקסיים נוספים כגון שירה או דקת דומיה ושיתוף ברגשות ומחשבות של בני משפחה וחברים.
הלוויה, גילוי מצבה וימי זיכרון עם הרב אור זוהר
הרב אור זוהר עורך טקסי הלוויה, גילוי מצבה וימי זיכרון, תוך הקפדה על הקשבה ורגישות מרבית לצרכיהם של בני המשפחה ברגעיהם הקשים. מעבר להיבט הטקסי ולייעוץ בכל הנוגע למנהגי הקבורה, השבעה האבלות והזיכרון, הרב אור זוהר נכון לשמש אוזן קשבת ולהיות נוכח כמלווה רוחני גם ברגעים קשים בעת הצורך